Babka szpinakowo-migdałowa

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    25 dag mrożonego szpinaku
    10 dag białej czekolady
    10 dag migdałów w słupkach
    350 ml oleju rzepakowego
    3 jajka
    20 dag cukru
    cukier waniliowy

    cukier puder do posypywania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka szpinakowo-migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odciśnięty szpinak zmiksować razem z olejem. Jajka ubić z cukrem i z cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodawać na przemian szpinak i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować na średnich obrotach. Na koniec dodać czekoladę, migdały i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą foremki, wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec ok. 1 godz. ( do suchego patyczka). Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-0n4gc4p

To może cię zainteresować