Sałatka z ryżem i tuńczykiem

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 5 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 120 g ryżu
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    puszka kukurydzy
    5 jajek
    1 papryka świeża
    6 - 7 ogórków korniszonów
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z ryżem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż i jajka ugotować. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem. Jajka, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Tuńczyk w sosie własnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować