Snikers miodowy

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • CIASTO:
    4 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    margaryna
    2 jajka
    4 łyżki miodu
    2 łyżeczki sody

    ORZECHY:
    30 dag orzechów ziemnych solonych
    10 dag margaryny
    4 łyżki cukru
    2 łyżki miodu

    MASA BUDYNIOWA:
    500 ml mleka
    2 budynie waniliowe
    cukier waniliowy
    4 łyżki cukru
    10 dag masła

    MASA KAJMNAKOWA:
    1 puszka masy krówkowej
    150 g miękkiego masła
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Miodownik

Snikers miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Dwie części, upiec każdą osobno w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
  • 2. ORZECHY:
    W garczku rozpuścić margarynę z cukrem, dodać miód. Po chwili dodać orzeszki ziemne. Smażyć ok. 3 min. Wyłożyć na trzecie ciasto i piec ok. 20 - 25 min. w temp. 180*C.
  • 3. MASA BUDYNIOWA:
    Odlej ok. 200 ml mleka i wymieszaj w nim budynie. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i masłem. Dodaj budyń i ponownie zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia.
  • 4. MASA KAJMAKOWA:
    Miękkie masło ubij na puszystą masę, następnie stopniowo dodawaj po łyżce masę krówkową.
  • 5. ZŁOŻENIE CIASTA:
    Ciasto - masa budyniowa - ciasto masa kajmakowa - ciasto z orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować