Snikers miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Dwie części, upiec każdą osobno w temp. 180*C przez ok. 15 - 20 min.
2.ORZECHY:
W garczku rozpuścić margarynę z cukrem, dodać miód. Po chwili dodać orzeszki ziemne. Smażyć ok. 3 min. Wyłożyć na trzecie ciasto i piec ok. 20 - 25 min. w temp. 180*C.
3.MASA BUDYNIOWA:
Odlej ok. 200 ml mleka i wymieszaj w nim budynie. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i masłem. Dodaj budyń i ponownie zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia.
4.MASA KAJMAKOWA:
Miękkie masło ubij na puszystą masę, następnie stopniowo dodawaj po łyżce masę krówkową.
5.ZŁOŻENIE CIASTA:
Ciasto - masa budyniowa - ciasto masa kajmakowa - ciasto z orzechami.
Komentarze