Babka kawowa z borówkami ( bez białego cukru)

2 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dzisiaj propozycja dla smakoszy kawy, a konkretnie espresso. Właśnie na bazie espresso upiekłam prostą babkę do kawki. Wzbogaciłam ją o borówki. Ciasto jest proste w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Serdecznie polecam:)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mąki

    2 jajka

    100 ml espresso

    120 g borówek

    100 g masła ( miękkiego)

    85 g erytrolu

    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Babki

Babka kawowa z borówkami ( bez białego cukru) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć masło, dodać erytrol i utrzeć na puszysty krem. Następnie dodawać po 1 jajku za każdym razem ucierając całość. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać połowę do masy, wymieszać.
  • 2. Dodać połowę espresso i ponownie zmiksować. Dodać resztę mąki i espresso ( za każdym razem osobno) i wymieszać do połączenia składników. Dodać borówki i delikatnie przemieszać.
  • 3. Keksówkę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wyłożyć ciasto. Piec w 180 stopniach około 45-55 minut do suchego patyczka. Przed podaniem można oprószyć erytrolem zmielonym na puder. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować