Babka kawowa bez cukru

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wypieki na czerwonej fasoli nie są mi obce, ale zwykle dodawałam kakao i cynamon aby smak fasoli nie był wyczuwalny. Tym razem zrobiłam na espresso i proszku kawy i wyszło równie smacznie i fasoli nie czuć. Może i Wy się skusicie? Serdecznie polecam:))

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g fasoli czerwonej z puszki
    50 ml oleju
    3 jajka
    120 g mąki orkiszowej jasnej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 ml espresso
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 łyżeczka kawy mielonej
    100 g erytrolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Kawy

Babka kawowa bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć mąkę, proszek do pieczenia i obie kawy, wymieszać i odłożyć na bok.
    Fasolę odcedzić i przepłukać pod bieżącą wodą. Zostawić do odcieknięcia. Przełożyć do pojemnika blendera.
  • 2. Dodać espresso i żółtka. Zmiksować. Dodać olej i erytrol. Dokończyć miksowanie na gładko.
    Przelać do miski, dodać sypkie składniki i wymieszać na jednolitą masę.
  • 3. Białka ubić na pianę i dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Przełożyć do silikonowej formy na babkę i piec w 180 stopniach około 40-45 minut.
    Wyjąć, ostudzić. Oprószyć zmielonym erytrol na puder.
    100 g to 193 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować