Babeczki w czterech smakach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Babeczki z mascarpone,bezikami,budyniem krówkowym i kakao

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki mąki - pójdzie więcej
    100g margaryny
    3 jajka
    5 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa1
    250 g mascarpone
    250g śmietany 36%
    Masa2
    Budyń krówkowy
    3 szklanki mleka
    beziki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki w czterech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny. Wylepić foremki do babeczek, upiec w 180 stopniach około 30 minut. Mają być lekko brązowe.
    Ugotować budyń krówkowy
    250 g mascarpone
    250g śmietany 36%
    Cukier puder do smaku
    Ubić śmietanę na gęsto, dodać puder i mascarpone. Dowolnie wyłożyć obie masy - kremy, ułożyć bezik, oprószyć kakao.Smacznego

Porady

Beziki można zrobić samemu. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę...waga cukru dwa razy niż waga białka...upiec w 120 stopniach aż będą lekko brązowe. Suszyć studzić w uchylonym piekarniku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować