Gotowanie to dla mnie sposób na relaks. Najbardziej lubię dać się ponieść wyobraźni i poeksperymentować w kuchni. W roli królika doświadczalnego występuje mój mąż :)
Ten makowiec zrobiłam bez przepisu, a na dodatek to był pierwszy makowiec jaki robiłam. Przyznam nieskromnie, że wyszedł przepyszny i jestem z niego dumna :) !
Użytkownik BetiS
w dniu 11.09.2012 16:38 opublikował przepis:
A tam gdzie to kretowisko, będzie stał mój... TORT :) Pyszny czekoladowo owocowy tort, udekorowany jak kopiec kreta. Miny gości, a w szczególności dzieci - bezcenne :)
Użytkownik BetiS
w dniu 07.08.2012 16:06 opublikował przepis:
Ciasto pracochłonne, ale wierzcie mi, warte trudu. Jest aksamitne i delikatne, a efekt wizualny jest naprawdę spektakularny. Z powodzeniem może wystąpić w roli tortu na 5 urodziny PRZYŚLIJ PRZEPIS :)
Użytkownik BetiS
w dniu 16.07.2012 21:51 skomentował:
Pampuchy, czyli inaczej parowańce to smak dzieciństwa. W moich stronach nazywa się je właśnie parowańce, ale słyszałam też nazwę pampuchy, kluski na parze lub parzaki. Bez względu na nazwę smakują wyśmienicie :) Parowańce rozpływają się w ustach, a podane z owocowym sosem mogą być zarówno daniem obiadowym, jak i deserem. Sprawdź przepis na pampuchy na parze!
Użytkownik BetiS
w dniu 18.06.2012 15:02 opublikował przepis:
Zawsze przy ich robieniu zastanawiam się czemu właśnie one otrzymały wdzięczną nazwę "Babeczki" :) Pewnie dlatego, że są równie piękne i słodkie jak my - kobiety :)
Użytkownik BetiS
w dniu 17.06.2012 15:21 opublikował przepis:
To danie jest niskokaloryczne, zdrowe i co najważniejsze PYSZNE! Polecam - jest doskonałą alternatywą dla fast foodów. Dzieci na pewno nie będą grymasić przy takim obiedzie :)
Użytkownik BetiS
w dniu 26.05.2012 18:21 opublikował przepis:
Przepis na tę chałkę mam od mojej babci. Jest puszysta i o niebo lepsza od tych, które można kupić w sklepie. Moja rodzina najbardziej lubi jeszcze ciepłą chałkę z dżemem i gorącym kakao.