BetiS

BetiS

Łuków

O mnie:

Gotowanie to dla mnie sposób na relaks. Najbardziej lubię dać się ponieść wyobraźni i poeksperymentować w kuchni. W roli królika doświadczalnego występuje mój mąż :)

Obserwujących: 1

 
Wiadomość
Użytkownik BetiS w dniu 04.05.2015 14:07 skomentował:

Rurki waflowe

Użytkownik BetiS w dniu 19.03.2014 22:55 skomentował:

Domowy sok winogronowy

Użytkownik BetiS w dniu 11.02.2013 15:12 skomentował:

Rolada biszkoptowa z jagodami

Użytkownik BetiS w dniu 30.10.2012 17:21 skomentował:

Łatwe ciasteczka z serka homo

Użytkownik BetiS w dniu 16.09.2012 21:15 skomentował:

Rurki waflowe

Użytkownik BetiS w dniu 16.09.2012 21:11 skomentował:

Wyjątkowa Izaura

Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 16:39 opublikował przepis:

Makowiec z polewą czekoladową i orzechami

Ten makowiec zrobiłam bez przepisu, a na dodatek to był pierwszy makowiec jaki robiłam. Przyznam nieskromnie, że wyszedł przepyszny i jestem z niego dumna :) !
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 16:38 opublikował przepis:

Oczy krokodyla

Rurki z bakaliowym kremem swoją nazwę zawdzięczają winogronom.
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 16:36 opublikował przepis:

Wyjątkowa Izaura

Sernik na cieście w wydaniu orzechowo-kakaowym. Polecam ten smak.
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 16:35 opublikował przepis:

Rurki waflowe

Rurki zawsze mam w zapasie. Gdy przyjdą goście wystarczy napełnić je bita śmietaną i gotowe!
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 16:35 opublikował przepis:

Bajaderki

Szybkie, tanie i smaczne. Dzieci uwielbiają je robić.
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 14:36 opublikował przepis:

Drożdżowe bez zagniatania z serem i powidłami

Ulubiona drożdżówka mojego męża Sebastiana
Użytkownik BetiS w dniu 11.09.2012 14:34 opublikował przepis:

Tort Artur

Ten tort przygotowałam na przyjęcie-niespodziankę, które zorganizowałam z siostrą Madzią dla naszego młodszego brata Artura. Był pyszny.
Użytkownik BetiS w dniu 12.08.2012 12:52 skomentował:

Ciasto na maślance

Użytkownik BetiS w dniu 07.08.2012 16:07 opublikował przepis:

Tort Kopiec Kreta

A tam gdzie to kretowisko, będzie stał mój... TORT :) Pyszny czekoladowo owocowy tort, udekorowany jak kopiec kreta. Miny gości, a w szczególności dzieci - bezcenne :)
Użytkownik BetiS w dniu 07.08.2012 16:06 opublikował przepis:

Rozpływający się w ustach Śmietanowiec...

Ciasto pracochłonne, ale wierzcie mi, warte trudu. Jest aksamitne i delikatne, a efekt wizualny jest naprawdę spektakularny. Z powodzeniem może wystąpić w roli tortu na 5 urodziny PRZYŚLIJ PRZEPIS :)
Użytkownik BetiS w dniu 16.07.2012 21:51 skomentował:

Schab w sosie kurkowym

Użytkownik BetiS w dniu 16.07.2012 19:06 opublikował przepis:

Buraczki zasmażane

Próbowałam buraczków na wiele sposobów, ale te są bezkonkurencyjne!
Użytkownik BetiS w dniu 16.07.2012 19:05 opublikował przepis:

Schab w sosie kurkowym

Każdego roku, kiedy pojawiają się kurki, przygotowuję ten sos. Podaję go ze schabem na odświętny obiad.
Użytkownik BetiS w dniu 12.07.2012 12:42 opublikował przepis:

Rożki z ciasta filo

Ciasto filo pochodzi z kuchni greckiej. Istnieje ryzyko, że w towarzystwie ulubionego farszu, na stałe zagości i w Waszych kuchniach :)
Użytkownik BetiS w dniu 09.07.2012 14:35 opublikował przepis:

Surówka z kalafiora

Jest naprawdę smaczna i szybka, a smak surowego kalafiora zaskakuje i jest miłą odmianą od tradycyjnych surówek z kapusty.
Użytkownik BetiS w dniu 08.07.2012 14:49 skomentował:

Parowańce z jagodami

Użytkownik BetiS w dniu 04.07.2012 19:17 opublikował przepis:

Flaczki bez flaków

Wypróbowany sposób, żeby "przemycić" dzieciom flaki. Co prawda nie są to tradycyjne polskie flaki, ale i tak są dobre.
Użytkownik BetiS w dniu 03.07.2012 21:08 skomentował:

Rurki z kremem

Użytkownik BetiS w dniu 03.07.2012 15:37 opublikował przepis:

Rurki z kremem

Rurki nie są pracochłonne mimo samodzielnego przygotowania ciasta. Piorunujący efekt i satysfakcja gwarantowane.
Użytkownik BetiS w dniu 03.07.2012 15:12 opublikował przepis:

Kokosowiec

150 % kokosa w kokosie :) Przepis mojego autorstwa
Użytkownik BetiS w dniu 19.06.2012 14:26 opublikował przepis:

Parowańce z jagodami

Pampuchy, czyli inaczej parowańce to smak dzieciństwa. W moich stronach nazywa się je właśnie parowańce, ale słyszałam też nazwę pampuchy, kluski na parze lub parzaki. Bez względu na nazwę smakują wyśmienicie :) Parowańce rozpływają się w ustach, a podane z owocowym sosem mogą być zarówno daniem obiadowym, jak i deserem. Sprawdź przepis na pampuchy na parze!
Użytkownik BetiS w dniu 18.06.2012 15:02 opublikował przepis:

Babeczki w Pięciu Smakach

Zawsze przy ich robieniu zastanawiam się czemu właśnie one otrzymały wdzięczną nazwę "Babeczki" :) Pewnie dlatego, że są równie piękne i słodkie jak my - kobiety :)
Użytkownik BetiS w dniu 17.06.2012 15:21 opublikował przepis:

Beti

Ciasto, które powstało podczas jednego z moich licznych, kuchennych eksperymentów :)
Użytkownik BetiS w dniu 17.06.2012 14:38 opublikował przepis:

Szarlotka z goździkami

Uwielbiam tę szarlotkę bo ma niebanalny, oryginalny smak. Polecam tym, którzy lubią smak tradycji w nowoczesnym wydaniu.
Użytkownik BetiS w dniu 17.06.2012 14:14 opublikował przepis:

Kociołek po chińsku

Danie błyskawiczne, proste i smaczne. Trafia w męskie gusta.
Użytkownik BetiS w dniu 02.06.2012 18:43 opublikował przepis:

Drożdżowe ślimaki z cynamonem

Te bułeczki są bardzo aromatyczne i lekkie. Poza tym naprawdę szybko się je robi.
Użytkownik BetiS w dniu 31.05.2012 11:33 opublikował przepis:

Bardzo prosty piernik

Ten piernik w zasadzie robi się sam. Przygotowanie trwa kilka chwil i jest banalnie proste.
Użytkownik BetiS w dniu 30.05.2012 18:10 opublikował przepis:

KEBAB NAPRAWDĘ LIGHT :)

To danie jest niskokaloryczne, zdrowe i co najważniejsze PYSZNE! Polecam - jest doskonałą alternatywą dla fast foodów. Dzieci na pewno nie będą grymasić przy takim obiedzie :)
Użytkownik BetiS w dniu 26.05.2012 18:21 opublikował przepis:

Domowa chałka z kruszonką bez ulepszaczy

Przepis na tę chałkę mam od mojej babci. Jest puszysta i o niebo lepsza od tych, które można kupić w sklepie. Moja rodzina najbardziej lubi jeszcze ciepłą chałkę z dżemem i gorącym kakao.

To może cię zainteresować