Popękane ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Popękane ciasteczka piękny wygląd i extra smak

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tabliczka czekolady np. Mleczna
    Ja miałam ok. połowy czekolady to dałam łyżkę kakao dodatkowo
    1/3 margaryny
    1 łyżeczka mleka... Postawić na gazie wszystko dokładnie wymieszać aż się rozpuści.
    2 jajka
    3/4 szklanki cukru - dokładnie ubić... Wlać zimną masę czekoladową i dalej miksować.
    3 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Popękane ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i proszek przesiać i dodać do mokrej masy, dokładnie zagnieść. Ewentualnie troszkę mąki dosypywać jak się klei.
    Wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Wyjąć robić małe kulki wielkości orzecha włoskiego, obficie posypać lub obtoczyć cukrem pudrem. Ułożyć na blasze w małych odstępach. Piec w 170 stopniach Góra dół, ok. 15 minut, sprawdzić czy już gotowe poprzez dotyk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować