Babeczki w trzech smakach

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne do śniadanówki:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g mąki

    70 ml oleju

    2 jajka

    200 ml kefiru

    60 g cukru

    60 g erytrolu

    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łyżki chipsów kokosowych

    1 baton liofilizowany malinowy

    Skórka z pomarańczy

    Barwniki spożywcze- opcjonalnie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Babeczki w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kefir ogrzać do temperatury pokojowej. Następnie wymieszać go z jajkami, olejem i oba cukrami.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia I przesiać do mokrych składników. Wymieszać. Podzielić ciasto na 3 miseczki.
  • 2. Do pierwszej porcji ciasta dodać skórkę otartą z pomarańczy i pomarańczowy barwnik ( barwnik opcjonalnie). Delikatnie wymieszać.
  • 3. Chipsy kokosowe rozrobić, najlepiej przy pomocy wałka do ciasta. Dodać do drugiej porcji wraz z żółtym barwnikiem. Wymieszać.
  • 4. Baton również rozrobić wałkiem i dodać do ostatniej porcji ciasta z różowym barwnikiem. Wymieszać.
  • 5. Foremki do mufiinek wyłożyć papilotkami i nakładać po porcji ciasta w każdym kolorze, pamiętając aby nie było go za dużo. Piec w 180 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić na kratce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka tortowa Kefir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować