Azjatycka surówka z ogórka i kalarepki

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo chrupiąca surówka z sezonowymi warzywami i orientalnymi dodatkami. Idealna do letnich obiadów lub grilla.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ogórki gruntowe - 4szt
    Kalarepa - 1szt
    Imbir marynowany - 3 plasterki
    Czosnek - 1 ząbek
    Olej sezamowy - 1 łyżka
    Ocet - 1 łyżka
    Cukier kokosowy - 1/2 łyżeczki
    Sriracha - 1 łyżeczka
    Sezam - 1 łyżka
    Chilli płatki - do posypania
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Azjatycka surówka z ogórka i kalarepki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepkę obieramy, razem z ogórkami kroimy w słupki.
    Imbir i obrany ząbek czosnku kroimy w bardzo drobną kostkę.
    Mieszamy olej, ocet, srirachę, cukier, sezam, imbir i czosnek. Łączymy wszystkie składniki. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.
    Przed podaniem posypujemy płatkami chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Kalarepa Sezam

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować