Surówka z kalarepki z rzodkiewką

4.5 (166 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną surówkę z kalarepki i rzodkiewki. Jak każda surówka jest szybka w przygotowaniu. Polecam do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalarepka
    5 rzodkiewek
    1 łyżka pokrojonego​ szczypiorku
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kalarepki z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z kalarepki i rzodkiewki 1. Kalarepkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach.Rzodkiewki bez liści myjemy i kroimy na pół a następnie na półplasterki.
    Szczypiorek myjemy i kroimy na bardzo drobno.
    Startą kalarepkę i pokrojoną rzodkiewkę oraz szczypiorek przekładamy do miski i dodajemy sól, pieprz,olej i mieszamy. Przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować