Ciasto ambasador - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymiary formy 28 cm x 24 cm.
Margarynę z wodą rozpuszczamy w garnku. Dodajemy do nich cukier, cukier wanilinowy i kakao. Gotujemy aż cukier się rozpuści. Do wystudzonej masy dodajemy przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy 5 żółtek. Wszytko dokładnie ucieramy. Ubijamy pozostałe nam 2 białka. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
2.W misce ubijamy na sztywno kolejne 2 białka. Dodajemy do nich cukier i ucieramy na gładko. Na końcu dodajemy kokos i delikatnie mieszamy.
3.Na ciasto nakładamy w równych odległościach po łyżce dżemu tworząc plamki. Te plamki dżemu przykrywamy ubitymi białkami z kokosem.
Komentarze