Ala gulaszowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić zeszklić na patelni na 2łyżkach oleju
Z mięsa zrobić małe kuleczki doprawić solą i pieprzem podsmażyć na patelni po cebuli
W garnku zagotować bulion (woda +kostka rosolowa) wrzucić pulpeciki i gotować na malutkim ogniu
Na ta sama patelnię wrzucić podsmażoną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostke zmiazdzyc czosnek i dusić ok 10 miniut.
Dodać startą marchewkę,imbir,ziele angielskie,liść laurowy oraz paprykę słodką dusić do miękkości.
Przerzucić wszystko do garka z bulionem i pulpecikami na koniec dodać koncentrat doprawić solą i pieprzem.
SMACZNEGO
Porady
Można posypać startym serem żółtym
Podawać z grzankami bądź ryżem.
Komentarze