Ala gulaszowa z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przyszna rozgrzewająca zupa na każdą okazje

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jedną cebule
    2 czerwone papryki
    2 żółte papryki
    Mała papryczka chili
    2 duże marchewki
    Ząbek czosnku
    1 litr bulionu (może być z kostki)
    Łyżka startego imbiru
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    500g mięsa mielonego (kto jakie lubi ja dodaje wołowe )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ala gulaszowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić zeszklić na patelni na 2łyżkach oleju
    Z mięsa zrobić małe kuleczki doprawić solą i pieprzem podsmażyć na patelni po cebuli
    W garnku zagotować bulion (woda +kostka rosolowa) wrzucić pulpeciki i gotować na malutkim ogniu
    Na ta sama patelnię wrzucić podsmażoną cebulę oraz paprykę pokrojoną w kostke zmiazdzyc czosnek i dusić ok 10 miniut.
    Dodać startą marchewkę,imbir,ziele angielskie,liść laurowy oraz paprykę słodką dusić do miękkości.
    Przerzucić wszystko do garka z bulionem i pulpecikami na koniec dodać koncentrat doprawić solą i pieprzem.

    SMACZNEGO

Porady

Można posypać startym serem żółtym Podawać z grzankami bądź ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować