Zupa pieczarkowa z kaszą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak się chce, to można
Jak się lubi, to nawet trzeba
Aromatyczna zupa pieczarkowa z kaszą w śmietanowym towarzystwie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g pieczarek
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 por
    1 łyżka masła ghee
    1,2 litra bulionu warzywnego
    100 g śmietankowego serka topionego
    3 łyżki jęczmiennej kaszy perłowej
    1 pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pieczarkowa z kaszą 1. Pieczarki oczyszczamy, większe kroimy mniejsze zostawiamy w całości lub kroimy na pół.
    Marchew, pietruszkę i seler, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Por kroimy w piórka.
    Warzywa i grzyby dusimy pod przykrycie na maśle, po 10 minutach zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kaszę, serek (w mniejszych kawałkach), gotujemy do miękkości kaszy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować