ZUPA PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pełna smaku i aromatu!

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na zupę:
    50-60 dag pieczarek,
    por,
    duża marchewka,
    3 małe pietruszki,
    udko z kurczaka,
    liść laurowy,
    2 ziarna ziela angielskiego,
    sól,
    pieprz,
    2 łyżki masła,
    garść posiekanej natki pietruszki,
    1-1,2 l wody.
    80-100 ml śmietanki 30%.

    Dodatkowo:
    ugotowany makaron.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewam wodą, dodaję ziele angielskie i liścia laurowego, gotuję na niedużym ogniu około 20 minut.
    Do mięsa dodaję pietruszkę, pora, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz odrobinę soli i pieprzu, gotuję kolejne 25 minut na małym ogniu.
    Na maśle podsmażam pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażam z dodatkiem soli i pieprzu, do momentu zarumienienia. Dodaję do zupy, gotuję jeszcze przez 5 minut.
    Zupę odstawiam z ognia, dodaję posiekaną natkę pietruszki i wlewam śmietankę, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Podaję z wcześniej ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować