Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym

5 (179 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam przepis na pyszną i szybką w przygotowaniu zupę pieczarkową z makaronem, idealna na piątkowy bezmięsny obiadek.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    3 litry bulionu drobiowego
    3 łyżki śmietany
    makaron
    pietruszka zielona
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zupa pieczarkowa na bulionie drobiowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion wlewamy do garnka i stawiamy na kuchenkę, pieczarki myjemy i kroimy na cienkie plasterki, dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości pieczarek. Na końcu dodajemy ulubiony makaron i gotujemy. Śmietanę mieszamy z chochelką wrzącej zupy i zabielamy.
  • 2. Na końcu siekamy pietruszkę i dodajemy do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bulion drobiowy Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować