Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa krem :) super alternatywa na spotkania rodzinne

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łyżka masła,
    1 cebula,
    1 por,
    2 ząbki czosnku,
    duży korzeń pietruszki,
    połowa dużego selera,
    kilka różyczek kalafiora,
    puszka białej fasoli,
    0,5 l bulionu
    kubek śmietanki 30%
    3 średniej wielkości ziemniaki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Dania główne

Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw musimy zeszklić na masełku cebulę pokrojoną w kostkę i plasterki pora, a następnie dodać do nich czosnek. Dodajemy obraną pietruszkę oraz selera pokrojone w plastry. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i także dodajemy do garnka. Wrzucamy różyczki kalafiora i dusimy wszystko razem przez ok. 5 min. Następnie wlewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy fasolę z puszki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok. 20 min). Dodajemy śmietankę. Blendujemy.

Porady

Ja podałam zupę z kaszą gryczaną. Można podać również z ciecierzycą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować