Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką

4.5 (151 ocen)

Po prostu trzeba spróbować :)

Składniki:

  • 4 porcję zupy:
    Zupa:
    1duża biała rzodkiew
    1/2 małego kalafiora
    3 ziemniaki
    1 biała część pora
    1 biała cebula
    1 łodyga selera naciowego
    1 łyżeczka :
    soli cebulowej , czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    szczypta chili
    1 bagietka
    miękkie masło ( ok 1 łyżki)
    czosnek granulowany
    ser żółty tarty ( ok. 2 łyżek)

Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Dania główne Krem

Zupa krem z białych warzyw podana z grzanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Warzywa obieramy , myjemy. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki . Rzodkiew kroimy w pół plasterki. Pora i selera kroimy w plastry. Ziemniaki w kostkę. Zalewamy woda do wysokości warzyw gotujemy ok 25 min do miękkości , doprawiamy.
  • zupa-krem 2. Zdejmujemy z ognia , miksujemy blenderem na gładki krem. ( próbujemy ew. doprawiamy) Rozlewamy w talerze.
  • 3. Bagietkę przekrawamy na 4 kromki , smażymy na suchej patelni ( u mnie grillowej) na chrupko lub pieczemy w piekarniku. Smarujemy wierzch masłem , posypujemy czosnkiem granulowanym oraz serem żółtym. Podajemy z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować