Wrapy ziołowe z rukolą

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pomysł na niecko inne śniadanie ale równie pożywne i zdrowe, ulubione śniadanie mojego męża.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 sztuki jajka,
    4-5 łyżek mleko,
    mąka szczypta,
    1 łyżeczka oregano Prymat,
    1 łyżeczka bazylia,
    sól do smaku,
    4 garście rukola,
    2 sztuki papryczka peperoni,
    1-2 łyżki majonez,
    kukurydza,
    kapusta pekińska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Wrapy ziołowe z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski roztrzepać wlać mleko dodać mąkę, zioła bazylię i oregano oraz sól do smaku i wyrobić ciasto. Rozgrzać patelnię nie zbyt mocno aby jajko za szybko się nie ścinało po wylaniu ciasta. Cieniutko wylać ciasto na patelnię i piec z obu stron. Papryczkę opłukać i pokroić, kukurydzę odcedzić z zalewy, kapustę pekińską pokroić i wymieszać z majonezem. Wszystkie te składniki wraz z rukolą ze sobą wymieszać i wkładać na usmażone krążki ciasta. Każdy placek z nałożonym farszem zwinąć w rulonik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować