Deser jagodowy z kaszą manną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Deser zarówno dla małych jak i dużych, szybki do przygotowania.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza manna - 3 łyżki
    mleko - 250 ml
    skórka z cytryny - 1 łyżka
    cukier waniliowy - 1 łyżka
    jagody - 1 szklanka
    płatki migdałowe - do smaku

Deser jagodowy z kaszą manną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i skórką z cytryny. Gdy mleko zacznie się unosić wsypać kaszę mannę i cały czas mieszać gotować na małym ogniu około 3 minut. Przestudzić. Jagody lekko rozgnieść widelcem można troszkę dosłodzić. Do pucharków lub kieliszków włożyć najpierw kaszę mannę a następnie rozgniecione jagody. Następnie ponownie kaszę mannę i jagody na koniec posypać całymi jagodami i płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy