Mini gołąbki z botwinki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Małe gołąbki z ryżem i pomidorami zawinięte w liście botwiny podane na sosie i sałacie. Cudowne w smaku, szczerze polecam, kto raz zrobi będzie do nich wracał.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag ryż
    liście botwinki
    1 szklanka jogurt
    1 sztuka ogórek
    przyprawa Tzatzik
    1 sztuka sałata
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1-2 sztuki pomidory

Mini gołąbki z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotuje w osolonej wodzie pod koniec gotowania dodaje obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory. Ogórka obram i ścieram na tarce odciskam nadmiar wody dodaję do jogurtu. Doprawiam do smaku przyprawą tzatzik. Liście botwinki dokładnie płuczę i blanszuję. Na każdy liść nakładam małe porcje ryżu i roluje. Sałatę rwę na mniejsze kawałki układam na talerzach, rozlewam na sałatę porcję sosu. Na sos kładę małe gołąbki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy