Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

4.5 (162 ocen)

  • 10 min

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione lekko pikantną rukolą, wyrazistą szynką parmeńską i chrupiącymi orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 duże placki tortilla
    rukola
    100g szynki parmeńskiej
    serek kanapkowy śmietankowy
    szklanka posiekanych orzechów włoskich
    pół szklanki prażonej cebulki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Wrap Przystawki Przekąski

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

    Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować