Wrapy z pastą jajeczną

4.5 (166 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna śniadaniowa pasta jajeczna z kiszonym ogórkiem i tartą rzodkiewką. Całość owinięta wieloziarnistą tortillą. Idealne na śniadanie, przystawkę lub do pudełka do pracy.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka

    4 rzodkiewki

    1 biała cebula

    2 kiszone ogórki

    4 plastry szynki z indyka

    1 łyżka majonezu

    2 placki tortilli wieloziarnistej

    Kilka liści sałaty

    Sól

    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Wrap Przystawki Pasta jajeczna

Wrapy z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kosteczkę. Rzodkiewkę dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Białą cebulę oraz kiszone ogórki kroimy w kosteczkę. Plastry szynki również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Na plackach tortilli rozkładamy liście sałaty, następnie przygotowana pastę. Zwijamy do środka w ciasny rulon. Tortille kroimy na mniejsze kawałki, mocujemy wykałaczkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować