Szarlotka jaglana z cynamonem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna do przygotowania w kilka chwil szarlotka jaglana z rodzynkami i cynamonem. Można ją jeść zarówno na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika jak i na zimno.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana - 1 szklanka
    rodzynki - 1 garść
    jabłka - 2 szt.
    cukier waniliowy - 1 łyżka
    cynamon do smaku
    mleko - 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Zapiekanki

Szarlotka jaglana z cynamonem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę podgotowałam na mleku wraz z rodzynkami i cukrem waniliowym, przełożyłam do miseczek. Jabłka starłam na tarce, dodałam cynamon do smaku i przełożyłam na kaszę jaglaną. Całość przykryłam resztą kaszy i zapiekałam w piekarniku przez 20 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Taką szarlotkę można przygotować gdy np. zostanie nam trochę ugotowanej wcześniej do obiadu kaszy jaglanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować