Przepisy Online
Tort z ułożonymi plastrami owoców ma bardzo przyjemny, orzeźwiający smak, który zawdzięcza lemon curd dodanemu do śmietany.
Plastry cytryny, limonki, pomarańczy i grejpfruta tworzą na jasnym tle kremu barwne wyraziste plamy. Taki tort pełen kolorów potrafi przyciągnąć wzrok i zachęcić do zjedzenia całkiem sporego kawałka.
0 (0 ocen)
Porady
Przygotowanie tortu najwygodniej jest rozłożyć na dwa dni. Dzień przed składaniem tortu powinno się przygotować lemon curd. Krem z cytryny pozostawiony na noc w lodówce będzie miał odpowiednią temperaturę i gęstość, kiedy na drugi dzień dodamy go do schłodzonej bitej śmietany i połączymy z mascarpone. Biszkopt też najpraktyczniej jest upiec dzień wcześniej. Okryty ściereczką kuchenną lekko podeschnie i będzie wygodny do przekrojenia.
Komentarze