Szpinak z ciecierzycą i kurczakiem

4.49 (172 ocen)

  • 30 min

Sycące i jednocześnie zdrowe danie ze szpinaku z dodatkiem pieczonego kurczaka i ciecierzycy przyprawione szczyptą aromatycznego kuminu i świeżej kolendry.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g szpinaku
    2 puszki ciecierzycy
    5 pieczonych pałek kurczaka bez skóry i kości
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki kuminu mielonego
    2 łyżki kolendry
    1 łyżeczka chilli
    30 ml mleka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    250 ml bulionu drobiowego
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka świeżej kolendry
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak z ciecierzycą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z ciecierzycą i kurczakiem 1. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy zmiękną wsypujemy przyprawy (kumin, kolendrę i chilli). Podsmażamy jeszcze 3 minuty. Następnie dodajemy szpinak, zalewamy bulionem drobiowym.
  • Szpinak z ciecierzycą i kurczakiem 2. Wkładamy mięso z kurczaka, wsypujemy odsączoną ciecierzycę, dodajemy mleko. Pod przykryciem trzymamy na małym gazie jeszcze 5 minut. Zdejmujemy z gazu, dodajemy jogurt, mieszamy. Posypujemy świeżą kolendrą. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować