Szaszłyki z kurczaka w marynacie słodko kwaśnej

4.5 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszne szaszłyki podawane z dipem musztardowo- pomidorowym, poprzez styl i sposób podania, zbliżają ludzi do siebie co powoduje że każda impreza będzie twoim sukcesem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - oliwa: 0.5 szklanki
    - roztarty czosnek: 1 ząbek
    - mielony kmin: 1 łyżeczka
    - mielona kolendra: 1 szklanka
    - Mielona papryka: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - miód: 1 łyżeczka
    - keczup: 2 łyżki
    - musztarda: 2 łyżki
    - natka pietruszki, drobno posiekana: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki z kurczaka w marynacie słodko kwaśnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. filet pokroić w kostki i nabić na patyczki, zalać marynatą.

  • 2. Marynata:
    wszystkie skłądniki wymieszać w płytkim naczyniu ( oliwa, czosnek,
    kmin, kolendrę, paprykę, sok z cytryny i miód) rozłożyć w naczyniu
    mięso nadziane na szpikulce, dokładnie pokryć marynatą i pozostawić na
    30 min.
  •  z kurczaka w marynacie słodko-kwaśniej 3. Smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać z dipem ( keczup zmieszać
    z musztardą dodać pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować