Świderki z tuńczykiem i groszkiem zielonym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i prosty pomysł na obiad,a przy tym zdrowy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • paczka makaronu świderki
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    200 g groszku zielonego
    1 ząbek czosnku
    5 łyżek oliwy
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Świderki z tuńczykiem i groszkiem zielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy,i polewamy strumieniem zimnej wody.
    2.Na patelni rozgrzewamy oliwę,wrzucamy groszek,i przeciśnięty przez praskę czosnek,podsmażamy,zalewamy szklanką wody.Gdy woda odparuje,dodajemy podrobione kawałki tuńczyka,przyprawiamy solą i pieprzem.
    3.Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z tuńczykiem i mieszamy,podgrzewamy przez chwilę.

Porady

Dla podkreślenia smaku danie można skropić sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować