SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM I ZIELONYM GROSZKIEM

4.5 (151 ocen)

  • 20 min

Jedno z najbardziej ulubionych dań mojej rodziny.

  • 20 min

Składniki:

  • 1-2 cebule
    1 puszka pomidorów bez skórki
    2 puszki tuńczyka
    1 puszka groszku konserwowego
    makaron spaghetti
    olej
    sól, pieprz, ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z tuńczykiem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron spaghetti.
    Sos:
    Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni aż zmięknie i ładnie się zeszkli. Do cebulki dorzucamy pomidory, tuńczyka i groszek. Przyprawiamy do smaku. Sos powinien chwilkę się pobuzować. Gotowy sos mieszamy w garnku razem z makaronem bądź polewamy makaron na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować