PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kruszaniec z budyniem i jabłkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/75/kruszaniec-z-budyniem-i-jablkami.jpeg46082592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kruszaniec-z-budyniem-i-jablkami
0,5 kg mąki pszennej
szklanka cukru+ szklanka cukru do piany
1 kostka margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
1 budyń śmietankowy
0,5 litra mleka
pół kg jabłek
szczypta soli
cukier puder
Sposób przygotowania przepisu:
Kruszaniec z budyniem i jabłkami
1.
Do miski wsypać mąkę,proszek do pieczenia,cukier,dodać margarynę i żółtka.Wyrobić kruche ciasto.
2.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.
3.Białka ze szczyptą soli ubić do białości,wsypać cukier,ubijać na gładką pianę.
3.Większą połowę ciasta pokruszyć na wysmarowaną tłuszczem blachę,wylać gorący budyń,posypać jabłkami,wyłożyć pianę,wierzch posypać resztą ciasta.
4.Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 40 minut.
5.Przestudzone ciasto polewamy lukrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze