Surówka z koprem włoskim

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zasmakuje tym o lubią koper włoski, w którym wyraźnie dominuje smak i zapach anyżu. Surówka jest bardzo orzeźwiająca w sam raz do letnich dań.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 koper włoski
    1 duża pomarańcza
    kilka czarnych oliwek
    oliwa z oliwek sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z koprem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kopra usunąć rdzeń i zielone pędy. Pokroić go cieniutko w piórka. Oliwki na pół ,pomarańcze wyfiletować a resztą soku skropić surówkę. Dodać sól pieperz do smaku i skropić oliwą z oliwek. Przemieszać wszystko i odstawić na 5 min.

Porady

Można dodać natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tarta w koprem włoskim i pomarańczą

To może cię zainteresować