sernik z czerwoną porzeczką w galaretce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki pieczony serniczek, osadzony na moich ulubionych biszkoptach z kakaowym środkiem. Żeby nie był zbyt słodki przełamałam go galaretką z czerwonej porzeczki. Zaskoczyłam gości takim połączeniem, bo okazało się nowością. I to bardzo smaczną. Serniczek idealny na wiosnę.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • *foremka 25*34 cm
    Składniki:

    paczka biszkoptów z kakaowym środkiem
    1 kilogram sera na sernik z wiaderka
    5 jajek
    szklanka cukru
    1/2 szklanki oleju
    2 opakowanie budyniu śmietankowego
    500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki)
    galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Galaretki Kompot

Sernik z czerwoną porzeczką w galaretce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty. Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Wyłożyć na biszkopty. Piec w 170*C około 45 minut. Wystudzić.
  • 2. Kompot porzeczkowy wlać do garnka, zagotować, zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę i wymieszać. Odstawić. Kiedy zacznie tężęć wylać na sernik i wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Porzeczki Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z czerwonej porzeczki na zimno

To może cię zainteresować