Sernik z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min

Orzeźwiające i lekkie ciasto, idealne na letnie dni do kawy.

  • 50 min

Składniki:

  • -25 dag sera białego mielonego
    -330 ml kremówki
    -1 śnieżka
    -6 łyżeczek żelatyny
    -3/4 szkl. cukru pudru
    -1 szkl . musu z czerwonej porzeczki

    Galaretka porzeczkowa:
    -3/4 szkl. musu z czerwonej porzeczki
    -2 łyżeczki żelatyny
    -8 łyżek cukru pudru

    Spód:
    -kilka biszkoptów okrągłych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa serowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody,studzimy.
    Kremówkę wraz z cukrem pudrem i śnieżką ubijamy na sztywno , cały czas miksując dodajemy ser oraz mus porzeczkowy, na końcu wlewamy cienkim strumieniem żelatynę.
    Odstawiamy do lekkiego stężenia.
    Tortownicę(śr.26cm) wykładamy biszkoptami i wlewamy tężejącą masę serową, odstawiamy do lodówki.
  • 2. Galaretka porzeczkowa: żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy. Mus delikatnie mieszamy z cukrem pudrem i wlewamy żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową .Schładzamy w lodówce na noc.
    Dekorujemy wg.uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Owoce Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować