Sernik z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa:żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody,studzimy.
Kremówkę wraz z cukrem pudrem i śnieżką ubijamy na sztywno , cały czas miksując dodajemy ser oraz mus porzeczkowy, na końcu wlewamy cienkim strumieniem żelatynę.
Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Tortownicę(śr.26cm) wykładamy biszkoptami i wlewamy tężejącą masę serową, odstawiamy do lodówki.
2.Galaretka porzeczkowa: żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy. Mus delikatnie mieszamy z cukrem pudrem i wlewamy żelatynę. Odstawiamy w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową .Schładzamy w lodówce na noc.
Dekorujemy wg.uznania.
Komentarze