CIASTO Z CZERWONĄ PORZECZKĄ

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Polecam szybkie i bardzo dobre ciasto z owocami, idealne dla niespodziewanych gości.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szkl. cukru zwykłego
    1 cukier waniliowy 16g
    1 szkl.oleju
    2 szkl. mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    1 szkl. czerwonych porzeczek
    1 łyżka mąki do owoców
    cukier puder do posypania ciasta po upieczeniu
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę,dodajemy powoli olej na zmianę z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Ciasto plus porzeczka 2. Owoce myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem i obtaczamy w mące , aby nie opadły w cieście.Następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
  • Ciasto 3. Wylewamy na blaszkę śr.28cm, pieczemy 40 min. w temp.180*C.

Porady

Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować