Selerowe kostki do zupy i mięsa

2.5 (4 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pomysł na wykorzystanie liści selera w tej postaci zima będzie się chętnie po nie sięgać do zamrażarki, by dodać do zupy,mięsa czy nawet sosu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek selera oliwa z oliwek sól
Wystaw ocenę:

2.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy Przetwory Dania mięsne

Selerowe kostki do zupy i mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście selera pokroić na kawałki włożyć do blendera
  • 2. Wlać troszkę oliwy miksować , dolewając jeszcze oliwę , aby powstało gęste pesto dodać troszkę soli
  • 3. Powstałą masę przełożyć do pojemnika wyłożonego folią spożywczą i zamrozić . Zamrozona masę pokroić w kostkę i przełożyć do woreczka trzymać w zamrażarce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować