Pieczona łopatka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Na kanapki idealna

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0.5 kg łopatki w całości
    0.5kg łopatki zmielonej
    1 marchewka
    4 pieczarki małe
    3 zabki czosnku
    1łyżka pieprzu ziołowego
    1łyżeczka soli
    1 łyżka majeranku
    1łyżka papryki słodkiej
    1łyżka pieprzu kolorowego w kulkach
    folię aluminiową do owinięcia
    1łyżka żelatyny spożywczej
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Pieczona łopatka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ŁOpatkę kroimy w kostkę , dodajemy zmieloną oraz wszystkie składniki ( jajko, przyprawy, )czosnek przeciskamy przez praskę , wszystko wyrabiamy .
    Na folię układamy jedną warstwę mięsną na nią układamy obraną marchew pokrojoną na pół ( surową) oraz pokrojone pieczarki ( na ćwiartki) to wszystko przykrywamy drugą warstwą miesną i robimy taki rulon . Zwijamy folię aby to wszystko sie trzymało i wkładamy na 1 h do lodówki .

    Po czym wyjmujemy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy około 45 minut . I gotowe kroimy dopiero jak ostygnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować