Łopatka pieczona

4.5 (2 ocen)

Przepyszna łopatka pieczona w piekarniku z mieszanką przypraw. Możemy podawać na ciepło do obiadu jak i na zimno jako wędlinkę.

Składniki:

  • Łopatka wieprzowa - 1,30 kg
    Mieszanka przypraw do pieczeni
    Dodatkowo
    rękaw do pieczenia
    siatka masarska
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Wędliny

Łopatka pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć mięso do siatki masarskiej. Następnie dobrze mięso natrzeć przyprawą do pieczeni .
  • 2. Włożyć łopatkę do rękawa do pieczenia, odstawić na całą noc do lodówki.
  • 3. Na drugi dzień, wyjąć mięso z lodówki na godzinę przed pieczeniem, ułożyć mięso na brytfannie i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop. przez 70 minut.
  • 4. Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby łopatka się zarumieniła. Dobrze wystudzoną łopatkę, kroić na plastry.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Mieszanka przypraw Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować