Gulasz z serc w sosie śmietanowo- koperkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Często przygotowuje taki obiad dla mojej rodziny . Pasuje z kaszą lub ziemniakami.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg serc drobiowych
    1 kostka mięsna
    1 cebula
    Sól Pieprz
    Koperek
    100ml śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Gulasz z serc w sosie śmietanowo- koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.

    Usuwamy żyły i tłuszcz myjemy odcedzamy( moje były pokrojone na pół )

    Cebule obieramy i kroimy w piórka dodajemy na patelnię serca i cebule oraz przyprawy (nie musimy dodać tłuszczu ) i kostkę mięsna

    Smażymy z wszystkich stron chwilę później podlewamy wodą przykrywamy i dusimy
    Dodajemy koperek .

    Kiedy mięso jest gotowe Zaciagamy mąką i poglewamy śmietaną

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieprz Sól

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować