REKLAMA

Schab w sosie śmietanowo-koperkowym

wyświetlono: 13734 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Delikatny duszony schab w aksamitnym sosie mocno pachnący koprem. Idealnie komponuje się z ryżem albo ziemniakami.

opublikowany: 14.12.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g schabu
    -200ml śmietany 12%
    -pęczek koperku
    -1 mała cebula
    -ząbek czosnku
    -1 łyżka oleju rzepakowego
    -sól, pieprz
    -listek laurowy
    -ziele angielskie
    -2 szklanki wody
    -2 łyżki mąki pszennej
Ocena:

(średnia 4.5 z 140 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej. Zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek i przesmażyć jeszcze chwilę.
    Do garnka wlać wodę i włożyć schab. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Dodać posiekany koperek i gotować jeszcze 10 minut.
    Do sosu wlać śmietanę i zagotować. Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody. Dodać do sosu i gotować do zgęstnienia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: łyżeczka

Pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowym

To danie jest świetną alternatywą dla mięsa mielonego.

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.01.2016 | wyświetlono: 101669 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Paula0707

Schab w sosie śmietanowo-musztardowym

Przepis na szybki i smaczny obiad !:)

kategoria: Dania główne Sosy sos śmietanowy opublikowany: 31.01.2018 | wyświetlono: 7934 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: kuchniaodserca kuchniaodserca

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Ja robiłam mintaja, ale można zrobić każdą jedną rybkę z tym sosem

kategoria: Dania główne ryba sos koperkowy opublikowany: 26.11.2014 | wyświetlono: 11024 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM

Urozmaicenie smaku tradycyjnych schabowych

kategoria: Dania główne sos śmietanowy opublikowany: 02.06.2016 | wyświetlono: 13877 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE