Fit deser czekoladowy

4.5 (172 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowy budyń czekoladowy z orzechami, migdałami i czekoladą

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200ml mleka - ulubionego
    1 łyżka gorzkiego kakao
    2 łyżki cukru brązowego
    2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
    szczypta soli
    Garść startych na tarce migdałów i orzechów laskowych
    kilka kostek gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Fit deser czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier
    i zagotowujemy.
  • 2. Drugą połowę mieszamy z kakao i mąką.
    Wlewany do gotującego się mleka.
  • 3. Mieszamy do dobrego połączenia ciągle podgrzewając na małym ogniu. (Mieszamy cały czas aby uniknąć grudek)
  • 4. Do gorącego jeszcze budyniu dosypujemy starte migdały, orzechy i pokruszoną gorzką czekoladę.
  • 5. Przekładamy do salaterki i podajemy z czymkolwiek ;)
    Ja posypałam startymi migdałami i podałam z borówką amerykańską.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować