Babeczki makowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jak dobrze jest umieć piec i gotować, ja dziś upiekłam babeczki makowe. Trochę inne niż zawsze bo z gotową masą makową. Wyszły przepyszne nadają się na święta, imprezy i tym podobne. Myślę, że spodoba wam się przepis i chętnie z niego skorzystacie, jeśli wam się spodobają bardzo proszę o komentarz.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
    1 szklanka mleka,
    1 szklanka oleju,
    3/4 szklanki cukru,
    2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia,
    kilka kropel aromatu migdałowego,
    4 czubate łyżki gotowej masy makowej,
    3 jajka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Do miski dodać wszystkie składniki z opisu.
  • babeczki 2. Dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników.
  • babeczki 3. Do formy na babeczki ułożyć papierowe foremki tzw. "papilotki", wlewać po 2 łyżki ciasta.
  • babeczki 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut do suchego patyczka, wyjąć z piekarnika ostudzić.
  • babeczki 5. Następnie wyjąć z papierowych foremek ułożyć na dowolnym naczyniu i obsypać cukrem pudrem lub kto czym chce udekorować.
  • babeczki 6. Polecam! Babeczki makowe wyszły bardzo smaczne. Nie są suche, lecz super wilgotne w środku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować