Babeczki serowo-makowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na proste w przygotowaniu babeczki serowo-makowe. Upieczone z ciasteczkiem pięknie wyglądają a do tego jak smakują. Polecam

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 szt markiz blacky
    masa serowa: 200 g twarogu chudego
    1 żółtko
    1 łyżka cukru
    kilka kropel aromatu waniliowego
    1 łyżka kaszy manny
    masa makowa: 350 g gotowej masy makowej
    1 białko jaja
    1 łyżka kaszy manny
    oraz 6 aluminiowych foremek na babeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki serowo-makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do foremek aluminiowych na muffinki wkładamy po jednym ciasteczku. Do miseczki przeciskamy przez praskę twaróg i dodajemy pozostałe składniki masy serowej. Mieszamy dokładnie a następnie masę przekładamy do foremek (po 1 łyżce), lekko dociskamy. Do drugiej miseczki przekładamy masę makową, dodajemy białko oraz kasze mannę i mieszamy, Przekładamy masę makową na masę makową i wyrównujemy. Wkładamy foremki z babeczkami do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu dekorujemy babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa makowa Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować