Tort bezglutenowy ze scooby doo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
ubic białka z cukrem na sztywna pianę, dodać wymieszane żółtka, przesiana mąke i delikatnie wymieszać.
Wylać do blachy o wymiarach: 28x24cm
Piec w temp. 180 stopni ok. 35-40 min, sprawdzić patyczkiem
wyjąc z piekarnika odwrócic do góry dnem i zostawic do ostudzenia.
Ostudzony przekroic na 3 blaty
2.ubić kremówkę z 3 łyzkami cukru pudru.
nasączyc balty biszkoptu i nałozyc kremówkę i na to borówki i tak samo na kazdy kolejny blat.
3.zrobić budyń z podanych składników. z 0,5 litra mleka odlać niecała szklanke i wymieszac w niej make kukurydziana i żółtko, a do gotujacego mleka dodac łyzeczke masła i cukier, ugotowac budyc, wystudzic i zmiksowac z masłem.
Obłozyć wierzch tortu i udekorować.
Porady
Proponuje biszkopt upiec dzień wcześniej będzie smaczniejszy.
Komentarze