Bezglutenowy cytrynowiec

4.5 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Dzięki temu , że przyrządzone jest z mąki kukurydzianej śmiało mogą przygotować je osoby będące na diecie bezglutenowej.Robi się je niezwykle łatwo i niesamowicie szybko znika!Jest nie bardzo słodkie , więc mogą się na nie skusić również osoby liczące kalorie ;)

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( keksówka )

    * mąka kukurydziana – 4 łyżki
    * jajka – 3 szt
    * jogurt naturalny – 180 g
    * cukier lub ksylitol – 3/4 szkl
    * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    * skórka cytrynowa – 1 łyżka

    * osoby będące na diecie bezglutenowej wybierają oczywiście proszek do pieczenia bez glutenu
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasto cytrynowe Desery

Bezglutenowy cytrynowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

    Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.

    Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).

    Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Mąka kukurydziana

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować