slimaczki -makówki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Makówki swietnie sie prezentują a smakują wyśmienicie -moje dzieci przepadają za nimi .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2.5 szklanki
    - śmietana 18%: 0.5 szklanki
    - jajka: 1 sztuka
    - margaryna palma: 20 dag
    - cukier kryształ: 3 łyżki
    - drożdże do ciasta: 5 dekagramów

    - żółtko: 2 sztuki
    - masa makowa gotowa: 1 sztuka
    - miód naturalny: 10 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Slimaczki -makówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto -,mąka,jajko,i drożdze (drożdze wymieszaj ze smietaną i cukrem)margaryna roztopiona i wystudzona.Wszystkie te składniki wyrobić w misce -drewnianą łyżką .GOTOWE WSTAW DO LODÓWKI NA 30 MIN.
  • 2. CIASTO WAŁKUJEMY NA CIENKI PLACEK I ROZSMAROWUJEMY MAK .ZWIJAMY CIASTO W RULON A NASTEPNIE KROIMY W KAWAŁKI OK 3 CM .
  • 3. UKŁADAMY NA BLACHE I SMARUJEMY ROZTRZEPANYM ŻÓŁTKIEM .(NA FORMIE UKŁADAMY JE DOSC LUZNO GDYZ WYROSNĄ)
  • 4. PIEC W TEMP.170'C PRZEZ 30 MIN,UPIECZONE POLAC MIODEM .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować