Sernik z migdałami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

bardzo delikatny i puszysty, wszystkim posmakował.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg sera zmielonego, u mnie tym razem z wiaderka firmy Vitello z Biedronki
    8 jajek
    250 gram cukru pudru
    4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
    Szczypta proszku do pieczenia
    1 budyń waniliowy bez cukru 40 gram
    Sok z 1 pomarańczy lub cytryny
    Aromat pomarańczowy lub cytrynowy
    100 gram płatków migdałowych
    2 szczypty soli
    DODATKOWO:
    3 łyżki karmelu
    Prażone płatki migdałowe
    Forma o wymiarach 22/30 cm natłuszczona i oprószona bułką tartą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik z migdałami 1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
    Żółtka utrzeć ze szczyptą soli, nadal ucierając stopniowo dodawać cukier puder, potem ser po łyżce.
    Następnie nadal miksując dodawać kolejno sok z pomarańczy, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną połączoną z proszkiem do pieczenia, aromat .
    Wyłączyć mikser. Do ciasta dodać płatki migdałowe , wymieszać łyżką.
    Na końcu wmieszać delikatnie ubite białka ze szczyptą soli.
    Przelać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę.
    Po upieczeniu sernik wystudzić w otwartym piekarniku.
    W rondelku podgrzać karmel, aby był płynny, przestudzić i polać sernik.
    Wierzch oprószyć uprażonymi płatkami migdałowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować