Sernik z migdałami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Cześć !Co prawda, pogoda dzisiaj nie dopisuje, ale trzeba coś zrobić na wieczorną imprezę, coś co zaskoczy gości, że jest w ogóle dietetyczne ! Dlatego stwierdziłem, że na tą okazję, najlepszym rozwiązaniem będzie sernik z migdałami, przejdźmy zatem do dzieła !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -650 g chudego twarogu 0% "Piątnica",
    -240 g całego jajka kurzego (4 jajka o rozmiarze "L"),
    -20 g płatków migdałów "Kresto",
    -30 g Xylitolu,
    -5 g skórki pomarańczy,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie produkty przygotowujemy i odważamy, nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
  • 2. Ser mielimy do uzyskania maślanej konsystencji.
  • 3. Oddzielamy żółtka od białek, po czym w misce ucieramy xylitol z żółtkami.
  • 4. Do zmielonego sera dodajemy utarte żółtka z xylitolem oraz skórkę pomarańczy i migdały.
  • 5. Białka ubijamy na sztywną pianę po czym delikatnie mieszamy z masą serową.
  • 6. Przygotowujemy tortownicę o średnicy 25 cm, wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę serową.
  • 7. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około godzinę (pieczenie obustronne).
  • 8. Po upieczeniu wystawiamy tortownicę na drewnianą deskę oraz odstawiamy na bok do ostygnięcia.

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 186 Białka: 28 g Węglowodany: 5 g Tłuszcze: 6,1 g Zapraszam do mojego dietetycznego kulinarnego bloga : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować