Ryba po "japońsku"

4.5 (140 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna wariacja na temat ryby po "japońsku".

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duży filet z ryby (np. miruna): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka do obtaczania: 10 dekagramów
    - bułka tarta do panierowania około: 10 dekagramów
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - duże cebule: 2 sztuki
    - olej do smażenia: 5 łyżek
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po "japońsku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy i pieprzymy, panierujemy w mące jajku i bułce tartej i smażymy na oleju. Pokrojona paprykę i cebulę podsmażamy na oleju, kiedy lekko puszczą soki wrzucamy do nich rybę i razem dusimy ok 20 min. Szybko i smacznie mamy obiad :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować