Ciemny gulasz

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Idealny do kaszy gryczanej i jęczmiennej

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • mięso wieprzowe gulaszowe
    łyżka mąki
    cebula x 2
    ząbki czosnku x 2
    suszone grzyby x 5-6
    olej do smażenia
    wino do podlania
    półtorej szklanki bulionu warzywnego
    Przyprawy: oregano, lubczyk, bazylia, słodka papryka, sól, pieprz, rozmaryn.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Ciemny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, posypujemy mąką, podsmażamy na oleju na złoty kolor. Podsmażyć pokroją cebulę i czosnek razem z mięsem. Zalać bulionem, dusić. Wrzątkiem zalać grzyby suszone. Pokroić grzyby w paski. Dodać do gulaszu. dusić ok 50-60 minut. Pod koniec podlać winem.
    Podawać z kaszą jaglaną lub gryczaną i buraczkowym pure.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować