Placek z aronią i malinami pod kokosowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść. Blachę (42 x 24) wyścielić papierem do pieczenia. Boki i dno formy wylepić przygotowanym ciastem.
2.Piec 10 min (200 st. C). Wyjąć z piekarnika.
3.Owoce wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto.
4.Na budyń 1/2 L mleka, cukier i wiórki kokosowe zagotować. W naczyniu dokładnie wymieszać 1/2 L mleka, żółtka i oba opakowania budyniu - wlać na wrzące mleko. Stale mieszając, ugotowć budyń. Gorący wyłożyć na owoce. Wierzch równomiernie posypać maczkiem dekoracyjnym.
5.Ciasto ponownie włożyć do piekarnika i piec jeszcze 35 min (200 st. C).
Porady
Owoce z kompotu można zastąpić świeżymi lub mrożonymi, wówczas ilość cukru dodanego do budyniu należy zwiększyć o około 1 łyżkę.
Komentarze